A házasság nem vége valaminek, hanem kezdete

Edelényi Zsolt és felesége: Nóra a házasságkötés éjjelén

Végül még egy közös pont: a hit élménye

Zsolt

Tudom, hogy Isten szeret, úgy ahogy vagyok. Ha hibát követek el, akkor van bennem erő ahhoz, hogy bocsánatot kérjek, és rendezzem a hibáimat. És ez az erő abból fakad, hogy tudom, Isten szeret engem. Mióta hívő lettem tudom, hogy van bocsánat és van újrakezdés. Számomra fontos, hogy ilyen mintát mutassak a kisfiamnak is. Hiába mondom neki, hogy szeretem, amikor épp haragszom rá. Abból nem sül ki semmi jó. Ha viszont meg tudom neki mondani, hogy én most épp haragszom, de ez el fog múlni, rendeződni fog, akkor azt a mintát adom át neki, hogy csinálunk ugyan rossz dolgokat, de azt meg lehet bánni, és újra lehet kezdeni. És ha hibát követünk el, akkor is szeretnek minket.

Nóra

Az, hogy a saját utamat tudom járni, és az önbizalom-hiánytól eljutottam oda, hogy bízom magamban – bár ezen van még mit dolgoznom – a hitemnek köszönhetem. Annak a megtérési élménynek köszönhetem, hogy van valaki, aki elfogad és bízik bennem. Megtapasztaltam a feltétel nélküli bizalmat, azt, hogy valaki számít rám, és hogy nem egyedül kell megvívnom a küzdelmeimet. Ez az identitásom alapja.

Impresszum

Szalai Katalin: Háttérben – Interjúk a családról

A kiadvány a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével készült a CSP-KÖZG-11-3737 számú pályázat keretén belül 2011-ben.