Az alkalmatlan szülők imádsága

„A Te kezedbe teszem le a gyermekeimet, magamat és a szülőként elvégzett munkámat.”

Sokáig voltam hitetlen, most pedig már jó ideje hívő vagyok. Ezért elég jól tudom, milyen nagy a különbség a két állapot közt. A hitetlen azt hiszi, saját erejéből képes az élet problémáit megoldani. A hívő pedig képes beismerni alkalmatlanságát, az életét rábízza Istenre.

Egy alkalommal éppen gyermekeim nevelésével kapcsolatosan voltam tehetetlen. Valamit rajzolni akartam, és egyik oldalára nyomtatott papírok közül vettem elő egyet. Rajzolás után — bár nem szoktam — megnéztem, mi van a másik oldalára írva. Egy imádságot találtam rajta. Elképzelésem nincs, honnan került hozzám. Nem én írtam, mert arra ráismertem volna. Rákerestem a neten — nem találtam. A régi írásaim közt is kerestem — ott sem volt. Ez az imádság éppen akkor nekem szólt. Alább közreadom, mostantól legyen közkincs.

Uram, Te tudod az alkalmatlanságomat. Ismered a gyengeségeimet, nemcsak szülőségemben, hanem életem minden területén is. Megtettem a legtöbbet, amit csak tudtam, de nem volt elég jó. Ahogy Te megtörted a halakat és a kenyereket, amikor enni adtál az ötezer embernek, most kérlek, vedd az én erőtlen próbálkozásomat és használd fel azt családom megáldására. Kérlek, te javítsd ki az elrontott dolgaimat. Te elégítsd ki azokat a szükségeket, amelyek nem elégíthetők ki. Fogd a Te hatalmas karjaidba a gyermekeimet, és vond őket magadhoz. Légy velük, amikor a jó és rossz között döntés válaszútján állnak. Én a legjobbat próbáltam nyújtani. Ezért a Te kezedbe teszem le a gyermekeimet, magamat és a szülőként elvégzett munkámat. Rád bízom a dolgok kimenetelét.

Olvasóim ajánlják:

 • Szia Zoli!Nem írok nekrológot. Csak annyit, hogy ő is apa volt, mint én, és azért dolgozott, hogy az utcákat, épületeket mindenki tudja használni. Búcsú (Gabriel Garcia Marquez) Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok. Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem ...
 • Egy templom előtt csendben kb. 10 férfi áll és imádkozik. Férfi közösség jubileumára2022. április 2-án A férfikör 25 éves jubileumi zarándoklata alkalmából elhangzott beszéd.
 • Egy kislány hanyatt fekszik a magas fűben a mezei virágok közt. AlternatívákKét évtized ezoterikus utazás, két évtized katolikus élet után leírom az én alternatívámat a földi létünkről.
 • Grafika: egy hölgy a szőnyeg alá söpri a koszt. Szőnyeg alá söprés művészete33 évig hitetlen ember voltam. Hívőként összehasonlítom azt, miképp reagáltam régen egyes eseményekre, miképpen most, hívőként. Mindig is gyarkoroltam a szőnyeg alá söprés művészetét. Hála Istennek, lassan kezdem belátni, erre semmi szükségem nincs. Mi a szőnyeg alá söprés művészete? Amikor meghalt édesapám, tehetetlen voltam a bennem kavargó gondolatokkal, érzelmekkel szemben. Ez egyfajta szenvedés, ami néha még fizikai ...
 • Festmény: Egy ember zuhan egy fényesség felé kitárt karokkal, bátran. A bátorságrólIdézet a filmből
 • Egy zsúfolásig megtelt templom hátulról a szentély felé, ahol misét mutatnak be. A zsinat munkájáhozEbben a bejegyzésben a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat munkájához készített hozzájárulásaimat olvashatjátok el.
 • Fiatalok egymás mellett, de a kütyüjükkel foglalkoznak, nem egymással. Csecsemőkortól mobilt!Alább olvasható és meghallgatható Simon Sinek 42 éves angol származású amerikai kommunikációs szakember, coach előadás arról, miben különbözik a gyermekeink generációja a mienktől, és hogyan segíthetünk nekik abban, hogy legyen önbizalmuk és erejük a sikerhez szükséges küzdelemhez.
 • Buda látképe az országház kupolájából a Margit híddal. Történetek az OrszágházbólFényképek segítségével kicsit átérezhetem azt, amit édesapám az Országházban megélt a II. világháborúban. A kupola tetején lévő kilátóba felmenni, és Munkácsy freskóját megmenteni.

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete