Segítségre utalt létezés

Egy arctalan ülő koldus, aki Jézus.

Miben lehet a nőtlen, hajléktalan, vagyontalan Isten-ember: Jézus Krisztus példa egy XXI. századbeli családapa számára? Segítségre utalt létezés Jézus élete, és a miénk is.

Jézus arról beszélt, hogy aki benne hisz, annak élete lesz. Nem egy másik dimenzióban lévő életről beszélt, hanem magáról az életről. Amikor a gyermekem mindent birtokolni akar, és ő akarja eldönteni, hogy a birtokolt dolgaiból kinek, mit ad, akkor van itt az idő, hogy elmagyarázzuk neki a pénz értelmét is. A pénz mint minden birtokolt dolog az igazi életet segíti, de csak akkor, ha tisztában vagyunk azzal, hogy csak ajándékba kaptuk. A birtokolt dolgaink soha semmilyen igazi biztonságot nem adnak nekünk. Ezért nem szabad ész nélkül magunknak megtartani.

Ismerek felnőtteket, akik úgymond megrekedtek ebben az infantilis birtoklási vágyban. Ők többet és többet akarnak birtokolni. Döntésük oda vezet, hogy az élet értelmét cserélték fel valami értelmetlen dologgal. Ráadásul másokat is nyomorba, sőt a halálba taszítanak ezzel. A gyerek megtudhatja: A földön többen éheznek, mint akik jól laknak. Ez az emberek esztelen birtoklási vágya miatt alakult így.

Jézus Krisztus Isten volt. Megtehette volna, hogy koldul, mint Buddha. De nem is koldult. Valami nagyon mást csinált. Létrehozott egy kicsi, hajléktalanokból álló közösséget, járta az országot és hirdetett valamit. Azt, hogy az embernek nem egyedül kell boldogulnia. A biztonságot a szeretetre való képesség adja, nem a pénz. A szeretetre való képességünket pedig Istentől kaptuk ajándékba. A kis hajléktalan közösség ezzel valósította meg a világtörténelem legnagyobb és leghatásosabb forradalmát

Vagyunk néhányan, akik kezdjük érteni, mit jelent a szeretet: “Boldogok a szegények, mert övék Isten országa” Amikor a gyerek megérti, lassan abbahagyja az ész nélküli birtoklást. Dolgait elajándékozza. Úgyis megkap mindent, amire szüksége van. Soha nem késő erre rájönni.

Olvasóim ajánlják:

 • EgypercesekRövid írások, amelyek valahogy kipattantak a fejemből.
 • Egy szürke öltönyös férfi a felolvasóasztalnál áll és beszél egy gyöngyörű templomb szentélyében. VonzásbanA kaposvári egyházmegyei zsinat szentmiséje előtt elhangzott tanúságtételem. Arra kértek fel, hogy beszéljek röviden arról, mi vonzott az egyházba.
 • Egy zsúfolásig megtelt templom hátulról a szentély felé, ahol misét mutatnak be. Kaposvári Egyházmegyei ZsinatEbben a bejegyzésben a Zsinat munkájához készített 4 levelemet teszem közzé.
 • Egy tigris fekszik aléltan egy fiatalember ölében, mintha csak egy kiscica lenne. Ezoterika a ParkeremJóga, Popper Péter, Pi élete és Assisi Szent Ferenc együtt egy bejegyzésben, és végül minden érthető lesz.
 • A barnára-sötétbarnára sült kenyér megkenve vízzel. KenyérsütésMegkértek, hogy írjam le, hogyan készítem a kenyeret, amelyet általában nagyon szeretnek azok, akiknek jut belőle.
 • A zongora billentyűin egy hangya méretű ember ül. A zongorám történeteMi közöm van a zongorához? Miért van zongoránk? Miért nem adtam el? Mire használjuk? Ehhez hasonló kérdésekre is válaszolok. Mert ez a bejegyzés rólam és a zongorámról szól.
 • Egy várandós anya hasa, melyen rajta nyugszik a két keze. Jobb egészség, erősebb jövőAz abortuszról nekem valamiért mindig az jut az eszembe, hogy az én életem is véget érhetett volna még születésem előtt.
 • Egy anyuka két kisgyerekével tévét néznek együtt. Értékes filmek kisgyerekeknekNagyon sokat kerestem és még most is kutatom azokat a filmeket, amelyek valóban segítenek emberré válni a gyermekeimnek. Kevés listát és útmutatást találtam erre az interneten. Az enyéimet megosztom azokkal, akinek fontos, hogy a film necsak szórakoztasson, de segítsen a gyerekeknek irányt mutatni. Ebben a bejegyzésben a 4-8 éves korosztály számára írok filmeket.
 • Egy Szentírás drap borítóban Új és hatalmas!Egy élőszóban előadott tanúságtételem arról, mit tett velem a Katolikus Egyház tanítása, és mi köze van ennek Kafarnaumhoz és Jézushoz.
 • Illusztráció: A középpontban egy jógaülésben ülő ember, 7 csakrája színes pontokkal megjelölve, körülötte a csakráiból kiáramló energia. Krisztus vagy ezoterikaMiért mondtam nemet az asztrológiára, homeopátiára, reikire, jövendőmondásra, transzlégzésre, prána-evészetre, Krisna-tudatra (Háre Krisna), tantrára és a többi ezoterikus katyvaszra.

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete