Isten elítél?

Mi az örömhír a mai evangéliumban? A pusztulás, halál, börtön?  Isten elítél bennünket?

Azért sok szó esik benne Isten ajándékairól is: elképesztő bölcsességet kapunk, megvéd bennünket.

Az Ószövetségi Szentírásban hányszor halljuk, hogy Eljön az Úr, ítélni a földet. Hogyan lehet,hogy az,aki maga a szeretet ítél? Nyilván valami félreértés történt. A szeretet ítél? Aki gondoskodik rólunk megítél?

Nyilván nem. Vannak, akik a szerető, békés családi otthon melegét börtönként élik meg. Nem fogadnak szót a szüleiknek, bántják a többieket, nem vigyáznak a dolgaikra. Hiába szeretik őket, ők valamiért nem akarják ezt. Isten minden ember apja és anyja egyben. Ráadásul tökéletes, nincsenek benne meg a mi emberi gyarlóságaink. Ő nem ítél meg senkit. Vannak, akik nem akarják az ő gondoskodását és szeretetét. Ők azok, akik a rosszat teszik, akik bántják a másikat. Nem Isten ítéli meg őket. Ők maguk utasították el a szeretetet.

Olvasóim ajánlják:

 • Egy kislány hanyatt fekszik a magas fűben a mezei virágok közt. AlternatívákKét évtized ezoterikus utazás, két évtized katolikus élet után leírom az én alternatívámat a földi létünkről.
 • Szia Zoli!Nem írok nekrológot. Csak annyit, hogy ő is apa volt, mint én, és azért dolgozott, hogy az utcákat, épületeket mindenki tudja használni. Búcsú (Gabriel Garcia Marquez) Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok. Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem ...
 • Egy templom előtt csendben kb. 10 férfi áll és imádkozik. Férfi közösség jubileumára2022. április 2-án A férfikör 25 éves jubileumi zarándoklata alkalmából elhangzott beszéd.
 • Grafika: egy hölgy a szőnyeg alá söpri a koszt. Szőnyeg alá söprés művészete33 évig hitetlen ember voltam. Hívőként összehasonlítom azt, miképp reagáltam régen egyes eseményekre, miképpen most, hívőként. Mindig is gyarkoroltam a szőnyeg alá söprés művészetét. Hála Istennek, lassan kezdem belátni, erre semmi szükségem nincs. Mi a szőnyeg alá söprés művészete? Amikor meghalt édesapám, tehetetlen voltam a bennem kavargó gondolatokkal, érzelmekkel szemben. Ez egyfajta szenvedés, ami néha még fizikai ...
 • Egy kör alakú kiállítóterem, melynek közepén egy létra áll. A létra felett is egy festmény van a plafonon. 41 mód IGENt mondaniNem tudunk valamire igent mondani? Segítek. 51 segítő gondolat, hogyan mondjunk valamire igent.
 • Festmény: Egy ember zuhan egy fényesség felé kitárt karokkal, bátran. A bátorságrólIdézet a filmből
 • A barnára-sötétbarnára sült kenyér megkenve vízzel. KenyérsütésMegkértek, hogy írjam le, hogyan készítem a kenyeret, amelyet általában nagyon szeretnek azok, akiknek jut belőle.
 • A híd szélén egy férfi kapaszodik, mellette a ködben a mélység Meghallgatni a másikat: életet mentA öngyilkosok hídján az élet felé Most mentem nyugdíjba a Kaliforniai Közlekedésrendészettől, 23 évnyi szolgálat után. A 23 év nagy részét Marin megye keleti részén szolgáltam, amihez a Golden Gate híd is tartozik. A híd jelképpé vált. Ismert az egész világon arról a gyönyörű kilátásról, ami San Francisco városára és a Csendes-óceánra nyílik róla, és izgalmas alakjáról. Szerencsétlen ...
 • Fiatalok egymás mellett, de a kütyüjükkel foglalkoznak, nem egymással. Csecsemőkortól mobilt!Alább olvasható és meghallgatható Simon Sinek 42 éves angol származású amerikai kommunikációs szakember, coach előadás arról, miben különbözik a gyermekeink generációja a mienktől, és hogyan segíthetünk nekik abban, hogy legyen önbizalmuk és erejük a sikerhez szükséges küzdelemhez.
 • Buda látképe az országház kupolájából a Margit híddal. Történetek az OrszágházbólFényképek segítségével kicsit átérezhetem azt, amit édesapám az Országházban megélt a II. világháborúban. A kupola tetején lévő kilátóba felmenni, és Munkácsy freskóját megmenteni.

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete