A hordozókendő biztonság felnőttnek, gyereknek

Háromhónapos viola a háti batyuban

3 gyereket hordoztam, több százszor, inkább több ezerszer kötöttem fel őket a hátamra a batyukötésben. Amíg még csak néhány kilósok voltak, addig pedig a melkasomra. A hétéves fiam is fel akart jönni a batyuba, mikor a húga megszületett. És hordozókendővel fel is tudtam venni. Elbírom én is, a kendő is. Nem csoda. A gyerekek arcáról tükröződik, hogy fantasztikusan jól érzik ott magukat.(A babakocsiba is beszállt, de az elgörbült és azóta nehéz összecsukni.)

Azt hiszem a hordozás biztonság. Érzik, hogy én biztonságban tudom őket, és valóban biztonságban is vannak. A kötés nem oldódik ki. A fejük védve van. Ahol én elférek, ott ők is elférnek. Senki és semmi nem bántja őket, mert aki hozzájuk közel jön, az hozzám is közel jön. Nem történik meg, amit a babakocsiban lévő babáknál többször láttam, hogy idegen emberek közel hajolnak hozzájuk megnézni őket, a csecsemő viszont sírva fakadnak. A mi gyermekeink mosolyognak, amikor valaki közel megy hozzájuk.

Persze hozzá tartozik a történethez, hogy kisebb balesetek mindig történnek. Az első eset után azonban mindig meg lehetett előzni. Azt egyik,hogy télen leesett a sapka a fejéről, és csak néhány perc után vettem észre, azóta mindig megkötöm, hogy a mozgás miatt ez ne történjen meg. Nagyobb gyerekekkel történik meg, hogy ltni akarnak, és nem a vállam felett kukucskálnak ki, hanem kidugják a fejüket oldalra. Ha közel megyek az ajtófélfához beverik. Erre is figyelek már. Ezen kívül ha jól felkötöm, akkor nem tudja annyira kitenni a fejét. Szintén kötéshiba volt, amikor a feneke alól kicsúszott az anyag. Akkor sem esik le, mert szorosan tartja még két réteg, csak kényelmetlen neki. Az egyéves korú gyerekek akár a jó kötésből is ki tudnak így jönni amikor iceregnek-ficeregnek. Aztán megtanulják, hogy ez nekik sem jó.

Olvasóim ajánlják:

 • EgypercesekRövid írások, amelyek valahogy kipattantak a fejemből.
 • Egy szürke öltönyös férfi a felolvasóasztalnál áll és beszél egy gyöngyörű templomb szentélyében. VonzásbanA kaposvári egyházmegyei zsinat szentmiséje előtt elhangzott tanúságtételem. Arra kértek fel, hogy beszéljek röviden arról, mi vonzott az egyházba.
 • Egy tigris fekszik aléltan egy fiatalember ölében, mintha csak egy kiscica lenne. Ezoterika a ParkeremJóga, Popper Péter, Pi élete és Assisi Szent Ferenc együtt egy bejegyzésben, és végül minden érthető lesz.
 • A barnára-sötétbarnára sült kenyér megkenve vízzel. KenyérsütésMegkértek, hogy írjam le, hogyan készítem a kenyeret, amelyet általában nagyon szeretnek azok, akiknek jut belőle.
 • A zongora billentyűin egy hangya méretű ember ül. A zongorám történeteMi közöm van a zongorához? Miért van zongoránk? Miért nem adtam el? Mire használjuk? Ehhez hasonló kérdésekre is válaszolok. Mert ez a bejegyzés rólam és a zongorámról szól.
 • Egy anyuka két kisgyerekével tévét néznek együtt. Értékes filmek kisgyerekeknekNagyon sokat kerestem és még most is kutatom azokat a filmeket, amelyek valóban segítenek emberré válni a gyermekeimnek. Kevés listát és útmutatást találtam erre az interneten. Az enyéimet megosztom azokkal, akinek fontos, hogy a film necsak szórakoztasson, de segítsen a gyerekeknek irányt mutatni. Ebben a bejegyzésben a 4-8 éves korosztály számára írok filmeket.
 • Egy Szentírás drap borítóban Új és hatalmas!Egy élőszóban előadott tanúságtételem arról, mit tett velem a Katolikus Egyház tanítása, és mi köze van ennek Kafarnaumhoz és Jézushoz.
 • + gyerekugrál a trambulinban, csurom vizesek. A rózsa virágzik. Mit kívánok a gyerekeimnek?Az én válaszom nem az, hogy sikert, boldogságot és egészséget. Ennél sokkal egyszerűbb és sokkal többet érő kincset kívánok nekik.
 • Egy oltár a római katkombában. Itt miséztek az első keresztények. Katolikus maradokAnnyira hálás vagyok Istennek azért, mert katolikusnak tértem meg. Amikor 2003-ban bérmálkoztam megigértem, hogy soha nem fogom elhagyni a katolikus hitemet. Ezt az ígértemet ugyanolyan komolyan veszem, mint a házassági hűséget. Akkor még a megtérés miatt Isten iránt érzett szerelmem miatt tettem. Az évek alatt viszont az eszemmel is megértettem, miért olyan fontos számomra a ...
 • Egy meditáló ember kezeinek művészi ábrázolása, mély bordó, bűnbánatra utaló színnel. szabályos meditáló tartásban (hüvelyk és mutatóujj összeér). Szabadulás az ezoterikábólÉvekig tartott, míg kilábaltam az ezoterikából. Első áldozásom 16. évfordulóján szentségimádás közben fogalmaztam meg ezt a tanúságtételt arról, hogyan kaptam választ a szorongató kérdésre: az ezotériában vagy Jézusban higgyek?

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete