Lesz-e 3. világháború?

A 8 éves fiam mégis nekem szegezte a kérdést: Lesz-e 3. világháború? Egy pillanat alatt kikristályosodott bennem a két pontból álló magyarázat, amit ugyan nem ért még a fiam, de a blogomba épp jó lesz.

Politikai propaganda

A 2. világháború mintája alapján úgy kezdődhet, hogy a politikusok elhitetik az emberekkel, hogy szabad gonosz dolgokat tenni egy jónak beállított ügy érdekében. Ez a politikai propaganda nem feltétlenül nyílt. Lehet titkos is. Nézzük, a mai világban milyen gaztettek legálisak?

  1. Az abortusz. Évszázadokon át tilos volt a méhben lévő magzatot megölni. Néhány évtizede kezdték ell az államok elnézni e gyilkosságot. Az állam küldetése épp a leggyengébbek védelme, az abortusz pedig épp a teljesen védetlen és ártatlan ember szándékos leölése. Persze rengeteg módon lehetne segíteni a szülőkön, akik nem vállalják a gyerek felnevelését, de ezt nem teszik, mert íme, jön az állam második jóváhagyása:
  2. A fogamzásgátlás. Még 1968-ban nemzetközi gazdasági konferencián állapították meg, hogy ez az ipar minden eddiginél jövedelmezőbb. Persze nem szabad arról senkinek szólni, hogy a a legtöbb tabletta a már  megtermékenyült petesejtet öli meg. De ez is összefügg a harmadik nagy gazemberséggel:
  3. A szex bármikor és bárkivel. Isten úgy teremtette a világot, hogy a szex helye kizárólag egy férfi és egy nő házasságában van. Korunk politikusai sokat tettek azért, hogy ezt az ősi törvényt elfeledtessék az emberekkel, és legalizálják a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokat.
  4. Most nem foglalkozom részletesen a háborús propaganda másik fajtájával: a rasszizmussal. Mindegy, hogy azt mondják, hogy a fúj cigányok, vagy azt, hogy felzárkóztatjuk a cigányokat. A cigányok a politikai vezetők számára egy kaszt lett, amellyel foglalkozni kell, így az embereket két csoportra osztva igazán tökéletesen lehet manipulálni mindkettőt. (Oszd meg, és uralkodj. Ismerős?)

A listám nem teljes. Hiányzik például: Problémás az eutanázia népszerűsítése, a növekvő bűnözéssel szembeni látszólagos tehetetlenség, a büntetésvégrehajtás hatékonytalansága stb.

Mik jellemzik a 3. világháború hadviselését?

A történészek jelentős része a Lengyelország elleni villámháborúhoz köti a 2. világháború kezdetét. Gondolom azért, mert ekkor hirdették ki a háborús állapotokat. Dehát az egész jóval korábban kezdődött! A 3. világháború nyilván más lesz. Az is elképzelhető, hogy ki sem nyilvánítják a háborút, mégsincs béke. Mik a mai háború jellemző fegyverei a tankokon kívül?

  1. Blokád. Az országok politikusai  lassan életképtelenné teszik saját országuk lakosságát. Másik hatalomra vagyunk utalva. A mai élethez szükséges a kőolaj, gáz, áram, víz. Mind olyanok, amelyek egyes országokban vannak, másutt nincsenek. A régi emberek minden alapvető életfeltételt megteremtettek saját kis nemzeti közösségükben.  Elegendő csak gazdasági okokra hivatkozva megszüntetni egy fontos anyaggal való ellátását, óriási gondot okoz. Ha pedig teljes blokád alá kerül egy ország, emberek tömegei éhen és szomjan pusztulhatnak.
  2. Népesség-és nevelés kontrol. Kínában komoly szankciókra számíthat, aki több gyereket vállal az előírtnál. Nálunk az állam által támogatott fogamzásgátló-ipar akadályozza meg a szaporodást. Az állami oktatás kezében tartja a gyerekek neveléséhez fűződő jogok széles skáláját. Ma már tulajdonképp legalább 16 évig kell iskolába járni. Nyilván nem kell ennyi tudás az élethez,  de a behódoló állampolgár beidomításához növelni kell az iskolában töltött időt.
  3. Polgárháborúk A hatalmak látszólag csak külső szemlélői a világon fellobbanó polgárháborúknak, a hozzájuk tartozó terrornak. Valójában azonban ideológiai és valós fegyverszállítmányokkal is segítik ezeket a harcokat. Közben az embereket nap mint nap szembesítik ezzel, egyfajta immunitást adva az embereknek az erőszakkal szemben. Hogyha egy nap nálunk lesz polgárháború, talán sosem fogják harcnak nevezni. Azt mondják, hogy szélsőségesek akcióznak, közben pedig a nagyhatalmak segítik őket titokban.

Hogyha géppuskákra , tankokra és atombombára vársz, el fog jönni az is. A történelmi leckékből még eddig soha nem tanultak a hatalmon lévők. Arra sem számíthatsz, hogy a média arról fog tudósítani, hogy holnap háború lesz az utcádban. Bár nem tanították az iskolában, de talán tudod: Hitlert egy demokratikus jogállamban választották meg. A legnagyobb politikusok sem gondolták róla, hogy háborút fog indítani. Mégis, a háborút a jelekből sokan sejtették.

Isten és a 3. világháború

Hogyha sokkol, amit írok, akkor még van benned érzék a valóság iránt. Járj egy kicsit utána korunk szlogenjeinek. Vajon igazak? Van gazdasági fejlődés? Néhol igen, de ennél több helyen nő a nyomor.  Van béke? Látszólag igen, mert a média mély álomba ringatja az embereket, mint ahogy a Mátrix című filmben éltették a szabad életüktől megfosztott homo sapiens-t.

Amit nem ígér Isten: hogy nem fogsz szenvedni, hogy egészséges leszel, hogy nem fogsz meghalni.

Az egyetlen remény, amit viszont megígért: Isten nem hagyja, hogy elpusztuljon az egész emberiség. A bábeli torony összeomolhat, de az ember megmenekül. Meghalhatsz, de ezzel nincs vége a létednek.  Ezt eddig sokszor megtapasztalta az emberiség, és remélhetjük, mindig így lesz.