3 leglényegesebb elvárás az általam választott önkormányzattól

Érdekes, hogy egyik elvárásomhoz sem kell sok pénz.

  1. Ne legyen szegénység. Mindenkinek joga van az alapvető életfeltételekhez függetlenül a kultúrális és egyéb körülményeitől. Nyilvánvaló nem az adományosztás a megfelelő megoldás, hanem a személyes gondoskodás, segítés és közösségvállalás.
  2. Ne legyen munkanélküliség. Az önkormányzatnak lehetősége van teljes foglalkoztatottságot biztosítani. Az adminisztratív eszközöket maximálisan háttérbe kell szorítani, hogy ne arról legyen szó, hogy munkaviszonyt adunk a nem dolgozóknak. Motiválni kell az embereket, hogy dolgozzanak, és megfelelő munkát biztosítani ehhez.
  3. Ne legyen többé arrogancia. Az önkormányzat feladata, hogy személyesen és meggyőzően segítsen abban, amiben hozzá fordulunk. Az erkölcstanban szubszidiaritás néven fut ez a fajta viselkedés. Nem hatalmaskodni kell, hanem az embereket partnernek kellene tekinteni.

Összefoglalás

A mai köznyelvben a hatalomnak pejoratív értelme van: hatalmaskodó, értelmetlen dolgokat is megkövetelő ember. A valós értelme ez: olyan valaki, aki hatalmával csak jót tesz, aki értünk van.