3 leglényegesebb elvárás az általam választott önkormányzattól

Érdekes, hogy egyik elvárásomhoz sem kell sok pénz.

 1. Ne legyen szegénység. Mindenkinek joga van az alapvető életfeltételekhez függetlenül a kultúrális és egyéb körülményeitől. Nyilvánvaló nem az adományosztás a megfelelő megoldás, hanem a személyes gondoskodás, segítés és közösségvállalás.
 2. Ne legyen munkanélküliség. Az önkormányzatnak lehetősége van teljes foglalkoztatottságot biztosítani. Az adminisztratív eszközöket maximálisan háttérbe kell szorítani, hogy ne arról legyen szó, hogy munkaviszonyt adunk a nem dolgozóknak. Motiválni kell az embereket, hogy dolgozzanak, és megfelelő munkát biztosítani ehhez.
 3. Ne legyen többé arrogancia. Az önkormányzat feladata, hogy személyesen és meggyőzően segítsen abban, amiben hozzá fordulunk. Az erkölcstanban szubszidiaritás néven fut ez a fajta viselkedés. Nem hatalmaskodni kell, hanem az embereket partnernek kellene tekinteni.

Összefoglalás

A mai köznyelvben a hatalomnak pejoratív értelme van: hatalmaskodó, értelmetlen dolgokat is megkövetelő ember. A valós értelme ez: olyan valaki, aki hatalmával csak jót tesz, aki értünk van.

 

Olvasóim ajánlják:

 • Szia Zoli!Nem írok nekrológot. Csak annyit, hogy ő is apa volt, mint én, és azért dolgozott, hogy az utcákat, épületeket mindenki tudja használni. Búcsú (Gabriel Garcia Marquez) Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok. Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem ...
 • Egy templom előtt csendben kb. 10 férfi áll és imádkozik. Férfi közösség jubileumára2022. április 2-án A férfikör 25 éves jubileumi zarándoklata alkalmából elhangzott beszéd.
 • Egy kislány hanyatt fekszik a magas fűben a mezei virágok közt. AlternatívákKét évtized ezoterikus utazás, két évtized katolikus élet után leírom az én alternatívámat a földi létünkről.
 • Grafika: egy hölgy a szőnyeg alá söpri a koszt. Szőnyeg alá söprés művészete33 évig hitetlen ember voltam. Hívőként összehasonlítom azt, miképp reagáltam régen egyes eseményekre, miképpen most, hívőként. Mindig is gyarkoroltam a szőnyeg alá söprés művészetét. Hála Istennek, lassan kezdem belátni, erre semmi szükségem nincs. Mi a szőnyeg alá söprés művészete? Amikor meghalt édesapám, tehetetlen voltam a bennem kavargó gondolatokkal, érzelmekkel szemben. Ez egyfajta szenvedés, ami néha még fizikai ...
 • Festmény: Egy ember zuhan egy fényesség felé kitárt karokkal, bátran. A bátorságrólIdézet a filmből
 • Egy zsúfolásig megtelt templom hátulról a szentély felé, ahol misét mutatnak be. A zsinat munkájáhozEbben a bejegyzésben a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat munkájához készített hozzájárulásaimat olvashatjátok el.
 • Fiatalok egymás mellett, de a kütyüjükkel foglalkoznak, nem egymással. Csecsemőkortól mobilt!Alább olvasható és meghallgatható Simon Sinek 42 éves angol származású amerikai kommunikációs szakember, coach előadás arról, miben különbözik a gyermekeink generációja a mienktől, és hogyan segíthetünk nekik abban, hogy legyen önbizalmuk és erejük a sikerhez szükséges küzdelemhez.
 • Buda látképe az országház kupolájából a Margit híddal. Történetek az OrszágházbólFényképek segítségével kicsit átérezhetem azt, amit édesapám az Országházban megélt a II. világháborúban. A kupola tetején lévő kilátóba felmenni, és Munkácsy freskóját megmenteni.

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete