Isten páratlan remekműve vagy!

Az idők kezdetétől senki se született hozzád teljesen hasonlónak.
Senkinél nem látjuk a te mosolyodat, tekintetedet, a te kezed mozdulatát.
De az egész világmindenségben sincs senki, aki ugyanúgy látná a dolgokat,
mint te!

Egyedülálló vagy, akit Istenünk öröktől fogva megálmodott magának és szeretetből a létbe hívott, mert tervei voltak veled.

Más vagy, mint az évezredek során élt emberek bármelyike.
Teremtményei közül az egyetlen vagy, akit a neked adott képességekkel áldott meg.
Az egész örökkévalóságban csak te látsz, gondolkozol, beszélsz, cselekszel úgy, ahogyan te magad viselkedsz.Ezért teljesen téves lenne mások utánzására vágynod.

Önálló személy vagy, és ezért vagy mérhetetlen érték.

Isten tömérdek képességet adott neked, hogy azokat kibontakoztasd más emberek boldogítására.
Léted távolról sem a véletlen műve, de nem is pótolható, mert meg nem ismételhető személy vagy.
Ébredj ennek a tudatára!
Isten neked olyan szerepet szánt, amelyet senki más nem tud beteljesíteni, csak te.
A feladatkörök milliói közül csak egyetlent tölthetsz be, azt, amelyet neked szánt.
Ne keseredj el, ha tökéletlenséget is észlelsz magadban.

Ő így is szeret téged, ahogy vagy! Tudja, hogy fejlődnöd kell az Ő kegyelmével.
A te fejlődésed során kudarcaid, bukásaid is hasznodra lehetnek, de ne nyugodj bele sikertelenségeidbe. Istennel együttműködve remekművé alakulhatsz! Erre vagy teremtve. Fogadd el, és szeresd magad!

Adj hálát naponta magadért, mint Isten drága teremtményéért!

Olvasóim ajánlják:

 • Szia Zoli!Nem írok nekrológot. Csak annyit, hogy ő is apa volt, mint én, és azért dolgozott, hogy az utcákat, épületeket mindenki tudja használni. Búcsú (Gabriel Garcia Marquez) Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok. Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem ...
 • Egy templom előtt csendben kb. 10 férfi áll és imádkozik. Férfi közösség jubileumára2022. április 2-án A férfikör 25 éves jubileumi zarándoklata alkalmából elhangzott beszéd.
 • Egy kislány hanyatt fekszik a magas fűben a mezei virágok közt. AlternatívákKét évtized ezoterikus utazás, két évtized katolikus élet után leírom az én alternatívámat a földi létünkről.
 • Grafika: egy hölgy a szőnyeg alá söpri a koszt. Szőnyeg alá söprés művészete33 évig hitetlen ember voltam. Hívőként összehasonlítom azt, miképp reagáltam régen egyes eseményekre, miképpen most, hívőként. Mindig is gyarkoroltam a szőnyeg alá söprés művészetét. Hála Istennek, lassan kezdem belátni, erre semmi szükségem nincs. Mi a szőnyeg alá söprés művészete? Amikor meghalt édesapám, tehetetlen voltam a bennem kavargó gondolatokkal, érzelmekkel szemben. Ez egyfajta szenvedés, ami néha még fizikai ...
 • Egy zsúfolásig megtelt templom hátulról a szentély felé, ahol misét mutatnak be. A zsinat munkájáhozEbben a bejegyzésben a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat munkájához készített hozzájárulásaimat olvashatjátok el.
 • Festmény: Egy ember zuhan egy fényesség felé kitárt karokkal, bátran. A bátorságrólIdézet a filmből
 • Buda látképe az országház kupolájából a Margit híddal. Történetek az OrszágházbólFényképek segítségével kicsit átérezhetem azt, amit édesapám az Országházban megélt a II. világháborúban. A kupola tetején lévő kilátóba felmenni, és Munkácsy freskóját megmenteni.
 • Fiatalok egymás mellett, de a kütyüjükkel foglalkoznak, nem egymással. Csecsemőkortól mobilt!Alább olvasható és meghallgatható Simon Sinek 42 éves angol származású amerikai kommunikációs szakember, coach előadás arról, miben különbözik a gyermekeink generációja a mienktől, és hogyan segíthetünk nekik abban, hogy legyen önbizalmuk és erejük a sikerhez szükséges küzdelemhez.

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete