Assisi Szent Ferenc naphimnusza + saját gondolataim

Évek óta elmegyek imádkozni a hajnali órákban. Szeretem a napfelkeltére időzíteni. Ekkor imádkozom el a Naphimnuszt. Annyiszor elmondtam már, hogy egyre többször van vágyam saját szavaimat hozzáadni az imádsághoz. Valahogy így hangzik.

Áldott légy Uram, és minden alkotásod, kiváltképp nap bátyánk. Ő nappalt ád, világosságot, és mindent megvidámít. Szép, fényes, ragyogással ékes, a te képedre. Kérlek add, hogy ne a pusztító sugarai érjék a földet, hanem az, ami éltet minden élőlényt a földön. Ne a globális felmelegedés okozza a gyermekeink pusztulását!

Áldott legyen hold nénénk és minden csillaga az égnek. Őket az égre szórtad és szépek, kedvesek és csillogók. Add, hogy az ember csak ésszel akarja felfedezni a végtelenség törvényeit és idejét inkább embertársaira fordítsa!

Áldott legyen Urunk szél öcsénk: a levegő, a felhő, a hó, a derűs és borús idő. kik által éltetsz mindent, ami él. Add, hogy megtanuljuk okosan hasznosítani az erejét!

Áldott legyen Urunk víz húgunk, Oly hasznos, tiszta, alázatos. Add, hogy minden emberhez eljusson az éltető ereje, és ne legyen soha háború miatta.

Áldott legyen Urunk tűz bátyánk. Ő ad meleget otthonainkba. Szép ő, erős, vidám. Kérlek adj mindenkinek elegendő meleget az életben maradáshoz!

Áldott legyen Urunk földanya nénénk! Ő táplál minket. Mindenféle gyümölcsöt terem, füveket és színes virágokat. Oly nagy veszélyben van most. Segíts neki, hogy a Jézus eljöveteléig el tudjon tartani bennünket mindannyiunkat, hogy éhen ne pusztuljunk.

Áldjon mi Urunk minden ember, kit üldöznek, ki háborúban él, kit baj és szenvedés gyötör, de szerelmedért tűr és megbocsát másoknak. Add, hogy tanuljunk tőlük tűrésben, imádságban. Ne féljünk  szenvedni érted, és ne adjunk mindent oda  kényelemért és biztonságért!

Áldott legyen testvérünk a földi halál, ki elől élő ember el nem futhat. Igazán taníts meg minket hinni abban, hogy ez a veled való találkozás pillanata!

Áldjuk az Urat és dicsérjük őt, és minden időben keressük akaratát! Ámen.