Pio atya Magyarországról

Egy nő egy kalitkát tart feltartott kezében, amiből kirepül egy madár.

Sokan talán még nem ismerik, hogy Pio atya mit mondott:

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

A Magyar Katolikus Püspöki Kar hírporálja szerint ez a prófécia hiteles: ea szenttéavatási eljárás dokumentumai között szerepel, a positio második kötetének 1638. oldalán. Bizonyos tekintetben nem annyira fontos, hogy Pio atya mondott-e ilyet vagy más találta ki. Olyan, mint a horoszkóp: szükségünk van valamire, ami úgy véljük, igaz lehet. Elég az, ha valaki kikapcsolja a tévét, imádkozik és Isten akaratát keresi. Ekkor kezdi majd észrevenni, hogy mi folyik körülötte és ő maga fog a magyar nemzet nagyhatalmú őrangyalainak segítségéhez folyamodni.

Pio atyával kapcsolatosan sokkal fontosabb mindennél, hogy imádkozó, miséző és gyóntató pap volt. Ez volt az élete. Ahogy a katolikus tanításban áll: hitt az angyalokban, és hitte azt is, két féle angyal létezik. Az egyik fajta az ember kárára akar lenni. Aki hisz az angyalokban nem árt, ha eszébe vési: nem minden angyal szent angyal.

Ha angyaloknál kérünk közbenjárást, csakis az őrangyalokhoz forduljunk. Ha nem vagyunk biztosak benne, akkor eltudjuk dönteni abból, hogy mit sugalmaz nekünk. Ha azt szeretné, hogy letérjünk a szeretet útjáról, akkor egyértelmű, hogy a sötétség angyaláról van szó.