A két kutyánk

Én és feleségem ülünk a kanapén, és közben előttünk ülő kutyáinkat simogatjuk.

Helyreigazítás

Márkus Kata készített a feleségemről egy riportot, amelynek egy rövid változata a nyomtatott sajtóban és az interneten is megjelent: Nehéz elfogadni, hogy az utcán mindig a kutyád dönt helyetted

A cikk sajtóban közölt címe ezt sugallja: az utcán mindig a vakvezető kutya dönt. Ez nem igaz. Az általunk jóváhagyott cikk így hangzott: Meg kell küzdeni a bizalom és alázat érzésével, hogy képes legyél hagyni, amikor kell, a kutya dönthessen helyetted.

Szó sincs arról, hogy mindig, minden esetben a kutya dönt. Sőt, az ellenkezője az igaz, és az eredeti riport szövegében is pontosan elmondja a feleségem: Meg kell küzdeni a tudattal, hogy mégiscsak egy kutya fog helyetted dönteni bizonyos kérdésekben, miközben mész a forgalmas utcán.. A döntések többsége azonban a gazdié.

A cikket a címe miatt szinte senkinek sem mutattuk meg, mivel nem a riportból való, és nem is igaz. A szöveget ezért most az alább közlöm ismét, ez azonban a hosszabb, vágatlan verzió. A következő oldalakon olvasható a riport eredeti változata.

A bejegyzés még nem ért véget, kérlek, lapozz!