4 abszurd szenzációs hír

Felmentették az éhezés-tagadót

Szaft Pál több rendben és nyilvánosan tagadta a Központi Statisztikai hivatal azon állítását, hogy Magyarországon egymillió ember éhezik. Szaft Pál szerint egyáltalán nincs éhezés Magyarországon, míg a vádirat szerint Amiképp a holocauszt tényét nem lehet tagadni, úgy az éhezését sem.

A bíróság szakértők bevonását kérte, akik megállapították, hogy Magyarországon az utóbbi tíz évben senki nem halt éhen. A statisztikai hivatal kritériumai szerinti éhezők valójában csak alultápláltak, illetve olyanok, akik saját felelős döntésük alapján nem esznek, mert mondjuk alkoholra vagy cigarettára költenek. A gyerekéhezéssel kapcsolatban pedig elmondták: „A gyerekek szervezete sokkal jobban tűri az alultápláltságot, mint a felnőtteké. Az éhségérzetet ők olyan természetes dolognak veszik, mint azt, hogy vannak szüleik.”

A bíróság az ügyvéd érvelését fogadta el, mely szerint az éhezés – a holocauszttal ellentétben – egy jogilag kezelhetetlen, szubjektív fogalom, melyről nem lehet semmi biztosat állítani, ezért tagadni vagy állítani sem lehet. Szaft Pált pedig szabadlábra helyezték. Az ítélet nem jogerős.

Ha nincs hitoktatás, ne legyen iskola sem

Joó Laksz Pál Phd. parlamenti képviselő indítványára eltörölték Magyarországon a kötelező iskoláztatást. a képviselő eredetileg a katolikus hitoktatatás kötelezővé tételét kérte. Azzal indokolta, hogy a társadalom elvárja, hogy állampolgárai ne legyenek írástudatlanok, azt is el kell várnia, hogy az országot 1000 évig végigkísérő hitrendszert megismerjék.

A liberálisok kormány válasza azonban az volt, hogy az államnak semmilyen elvárása sem lehet a polgáraival szemben, mert mindenfajta elvárás diszkriminációt szül. Ezek után Laksz Pál módosított indítványával az iskolarendszer eltörlését kérte, melyet a kormánypárti többség elfogadott.

Az új törvény szerint a jövő tanévtől már nem kötelező a gyereket iskolába íratni, a meglévő iskolákat magánosítják, így aki fizetni tud, annak gyereke továbbra is járhat iskolába. A szegényebbek számára pedig a civil szféra adományokból biztosíthatja majd az oktatást. A közgazdászok számításai szerint az így felszabaduló 5000 milliárd forintot a GDP növelésére kellene fordítani.

Elmebetegnek találták a tékozló milliárdost

Gaz Dagi Lászlót két évvel ezelőtt a leggazdagabb magyar emberként tartották számon. Ezt követően azonban az összes vagyonát értékesítette és szétosztotta mintegy egymillió embernek. Ő maga egy falusi házat vett magának és háztáji gazdálkodásból él. Testvére volt a legjobb üzleti partnere, akinek kezdeményezésére Lászlót intézményi pszichiátriai vizsgálatra utalták. A tegnap lezárult kivizsgálás eredményeképp Lászlót zárt pszichiátriai osztályra utalták. Az orvosi jelentés szerint László értelme veszélyesen elhomályosult, a homloklebeny súlyos mutáción ment keresztül. A zárt osztályra azért kellett beutalni, mivel nem tudják garantálni, hogy László betegsége miatt nem veszélyeztet másokat.

László azonban nyilatkozott a sajtó munkatársainak, akitől egy egyszerű és értelmes válaszokat kaptak. Elmondta, hogy a pszichiátriára az ellenségei juttaták be, akik szerint őrült mindaz, aki nem ért egyet a Friderikusz Sándortól eredő mondással: “A soknál mindig jobb a több”. László elmondta, az ember egyszer él, és felelősséggel tartozik embertársai iránt is.

Felelősséget vállalnak a katolikusok

A katolikusok egy napja megnyitott III. Vatikáni Zsinatán megszületett az első határozat. Ebben hatályon kívül helyezik az Anyaszentegyház ötparancsolata néven ismert szabályokat és helyette a katolikusok felelősségvállalását hangsúlyozzák. A zsinati atyák kihangsúlyozzák, hogy minden embernek joga van emberi módon élni. A krisztushívőknek pedig nemcsak a klerikusok felé kell lojalitásukat kifejezni, hanem a környezetükben élő emberekért. Elkezdték egy olyan nyilatkozat megfogalmazását, amelyben az egyház elismerné felelősségét a legújabb kori háborúkért és azért, hogy a földön a jelenlegi embertelen állapotok kialakulhattak. A zsinat sajtó szóvívője elmondta: „Ha mélyebben megéltük volna Jézus Krisztus örömhírét, most nem tartanánk ennyire mélyen az ökológiai és demográfiai válságban. Mostantól azonban a katolikus egyház zsinati atyái készek lemondani minden anyagi és erkölcsi előjogukról azért, hogy a világon megszűnjön az éhezés, a Föld tönkretétele.”
Az újságíró kérdésére, mely szerint a Vatikán is lemond-e a vagyonáról az ügy érdekében, a sajtószóvívő így válaszolt: „Valószínű ez fog történni.”

Bejegyzés adatai

Olvasóim ajánlják:

  • Egy anyuka két kisgyerekével tévét néznek együtt. Értékes filmek kisgyerekeknekNagyon sokat kerestem és még most is kutatom azokat a filmeket, amelyek valóban segítenek emberré válni a gyermekeimnek. Kevés listát és útmutatást találtam erre az interneten. Az enyéimet megosztom azokkal, akinek fontos, hogy a film necsak szórakoztasson, de segítsen a gyerekeknek irányt mutatni. Ebben a bejegyzésben a 4-8 éves korosztály számára írok filmeket.
  • Egy pásztort, körülötte juhok. Minennek csak a kontúrja látszik az alkonyatban A COVID 19 járvány idejéreMost van az az idő, amikor jön a szélvihar, és mindannyiunk számára kiderül, hogy a házunk homokra vagy sziklára épült. Azonban még mindig nem késő építkezni.
  • Rosenberg úr feje mellett a sakál és a zsiráf bábok Marshall Rosenberg: Erőszakmentes KommunikációMindig úgy éreztem, hogy akkor használok erőszakot, amikor valójában gyenge és tehetetlen vagyok. Nagyon érdekelt, hogyan lehet a helyzeteket erőszakmentesen megoldani. Ezért kezdtem el foglalkozni Marshall Rosenberg módszerével, ami aztán alapvetően nagy csalódást okozott.
  • Egy katona áll egyenruhában, mellette gyerekek. Nagyapám meghalt DonnálTartalom Mit tudok róla? Fényképek Irodalmi emlékek a hadseregből Eligazítás a szombathelyi kórházban Nagyapám felajánlja segítségét Műtét a frontvonalon A Történelem Peremén - A Rábaköz Szívében Mit tudok róla? Nagyon keveset. Anyai nagyapám neve: Vitéz Dr. Nagy Károly, született 1896-ban. Az apja körorvos volt a Vas megyei Hegyfaluban. 1919-től a Pázmány Péter egyetem Orvosi karán tanult. Az ...
  • Egy nő egy kalitkát tart feltartott kezében, amiből kirepül egy madár. Pio atya MagyarországrólPio atya mondta Magyarországról: gyöngyörű madár fog kirepülni innen. De biztos ő mondta?
  • Simone Weil portrja és az idézett szöveg. Lehet-e szenvedélyesen szeretni az emberi nyomorúságot?Vecsei Miklós 2016. június 7-i előadásának szerkesztett változata. Nagyon fontos gondolatok vannak benne, ezért feliratoztam ezt a videót. Sajnos nem voltak hajlandók a feliratomat feltenni. Felirat nélkül itt található: Vecsei Miklós előadása a YouTube-on. Külön aktualitást ad ennek az előadásnak, hogy tegnap, egy sokkal népszerűbb ember azt állította nyilvánosan, hogy a gazdagoknak semmilyen felelőssége nincs a ...
  • Két riport A két riport alapján vajon‭ ‬rájövünk-e hogy a riportalany ugyanaz‭? Mert ugyanazzal az emberrel készített‭ ‬interjút Ilyen András és Olyan Károly 1. interjú: Bűnés bűnhődés András ‭ ‬Ha Önre nézek,‭ ‬egy ...
  • Sarki fény: csodálatos zöld fényjelenség a havas fenyők felett. Aurora borealisMegnéztem Mészáros Márta Aurora borealis című filmét. Nagy hatást tett rám. Kicsit részletesebben írok róla.
  • Kerékpáron nem lehet háton csecsemőt hordozni8 éven keresztül hordoztam kisgyermekeimet hátamon 3 éve pedig akkor is, amikor bicikliztem. A világ legegyszerűbb, legkényelmesebb és legbiztonságosabb gyermekhordozása számomra. Egész addig, amíg egy rendőr nem hagyta annyiban és megállított, hogy vagy a gyereket veszem le a hátamról, vagy tolom a biciklit.
  • Edelényi Zsolt és felesége: Nóra a házasságkötés éjjelén A házasság nem vége valaminek, hanem kezdete Ez az interjú abból a szempontból egyedülálló a kötetben, hogy megszólal a házaspár mindkét tagja. Bár külön-külön beszélgettem Nórával és Zsolttal, a szövegek mégis egymásba illeszkednek, mint egyazon dallam két szólama. Egyetértés van közöttük abban, hogy a kapcsolatot az érzelmek mellett az elköteleződés tartja össze, és hogy a gyereknevelés egy nagy kihívást jelentő, összetett feladat ...

Én ajánlom

Szerző: Batyuvitéz

Igazságkereső ember vagyok. Egy ideje már nem controller se nem pénzügyes, hanem szabadúszó. Hogy azzal foglalkozhassak, amit igazán szeretek. Honlapom: akadálymentes honlapok készítése