A két kutyánk

Én és feleségem ülünk a kanapén, és közben előttünk ülő kutyáinkat simogatjuk.

Helyreigazítás

Márkus Kata készített a feleségemről egy riportot, amelynek egy rövid változata a nyomtatott sajtóban és az interneten is megjelent: Nehéz elfogadni, hogy az utcán mindig a kutyád dönt helyetted

A cikk sajtóban közölt címe ezt sugallja: az utcán mindig a vakvezető kutya dönt. Ez nem igaz. Az általunk jóváhagyott cikk így hangzott: Meg kell küzdeni a bizalom és alázat érzésével, hogy képes legyél hagyni, amikor kell, a kutya dönthessen helyetted.

Szó sincs arról, hogy mindig, minden esetben a kutya dönt. Sőt, az ellenkezője az igaz, és az eredeti riport szövegében is pontosan elmondja a feleségem: Meg kell küzdeni a tudattal, hogy mégiscsak egy kutya fog helyetted dönteni bizonyos kérdésekben, miközben mész a forgalmas utcán.. A döntések többsége azonban a gazdié.

A cikket a címe miatt szinte senkinek sem mutattuk meg, mivel nem a riportból való, és nem is igaz. A szöveget ezért most az alább közlöm ismét, ez azonban a hosszabb, vágatlan verzió. A következő oldalakon olvasható a riport eredeti változata.

A bejegyzés még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Olvasóim ajánlják:

 • A zongora billentyűin egy hangya méretű ember ül. A zongorám történeteMi közöm van a zongorához? Miért van zongoránk? Miért nem adtam el? Mire használjuk? Ehhez hasonló kérdésekre is válaszolok. Mert ez a bejegyzés rólam és a zongorámról szól.
 • Egy tigris fekszik Pi ölében Ezoterika a ParkeremJóga, Popper Péter, Pi élete és Assisi Szent Ferenc együtt egy bejegyzésben, és végül minden érthető lesz.
 • EgypercesekMeghalt édesapám. Elmentünk a közjegyzőhöz a nővéremmel, hogy az örökségükről hagyatéki végzést kapjunk. Először a legértékesebb dolgokat vettük át. A Közjegyző minden tételnél megkérdezte, hogy egyetértünk-e az örökrészünkkel. Csak ezek után írta bele a végső határozatba. Már nem tudom a pontos sorrendet, de valahogy így kezdte a mondandóját: Önök is hatalmas vagyont örököltek. Remélem előzetesen ...
 • Egy anyuka két kisgyerekével tévét néznek együtt. Értékes filmek kisgyerekeknekNagyon sokat kerestem és még most is kutatom azokat a filmeket, amelyek valóban segítenek emberré válni a gyermekeimnek. Kevés listát és útmutatást találtam erre az interneten. Az enyéimet megosztom azokkal, akinek fontos, hogy a film necsak szórakoztasson, de segítsen a gyerekeknek irányt mutatni. Ebben a bejegyzésben a 4-8 éves korosztály számára írok filmeket.
 • Kozma Imre és Vácz Jenő portréja Házsártos gazdagság – derűs szegénységMiért van az, hogy olyan kevés a derűs gazdag? Miért értelmes és okos szegényen megöregedni?
 • Egy oltár a római katkombában. Itt miséztek az első keresztények. Katolikus maradokAnnyira hálás vagyok Istennek azért, mert katolikusnak tértem meg. Amikor 2003-ban bérmálkoztam megigértem, hogy soha nem fogom elhagyni a katolikus hitemet. Ezt az ígértemet ugyanolyan komolyan veszem, mint a házassági hűséget. Akkor még a megtérés miatt Isten iránt érzett szerelmem miatt tettem. Az évek alatt viszont az eszemmel is megértettem, miért olyan fontos számomra a ...
 • Rosenberg úr feje mellett a sakál és a zsiráf bábok Erőszakmentes kommunikációMarshal Rosenberg szerintem egy a korunk hamis prófétái közül. Az erőszakmentes kommunikáció egy furcsa ezoterikus katyvasz.

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete