A COVID 19 járvány idejére

Egy pásztort, körülötte juhok. Minennek csak a kontúrja látszik az alkonyatban

Erőnk az Istentől van

Ahol szeretet és bölcsesség van, 
ott nincs félelem, sem tudatlanság. 

Ahol türelem és alázatosság van, 
ott nincs sem harag, sem felindulás.

Ahol vígasság és szegénység van, 
ott nincs sem kapzsiság, sem zsugoriság.

Ahol nyugalom és elmélkedés van, 
ott nincs sem aggályoskodás, sem szertelenkedés. 

Ahol az Úr félelme őrzi a kaput, 
ott nincs helye az ellenségnek a betörésre. 

Ahol irgalom és tapintat van, 
ott nincs sem pazarlás, sem keményszívűség. 

Ahol az Úr a pásztor, 
ott derű és béke van. 
A bejegyzés még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Olvasóim ajánlják:

  • A zongora billentyűin egy hangya méretű ember ül. A zongorám történeteMi közöm van a zongorához? Miért van zongoránk? Miért nem adtam el? Mire használjuk? Ehhez hasonló kérdésekre is válaszolok. Mert ez a bejegyzés rólam és a zongorámról szól.
  • Egy tigris fekszik Pi ölében Ezoterika a ParkeremJóga, Popper Péter, Pi élete és Assisi Szent Ferenc együtt egy bejegyzésben, és végül minden érthető lesz.
  • Csabi fiam a zsivány a Fölszállott a Pávában. Fölszállott a páva: jobb, mint tavaly, de még nem az igaziNekem is van véleményem a Fölszállott a páváról. Immár második éve nézzük minden adását, idén a fiam is szerepelt benne. Nagyon élvezem, de az üzenete még mindig hamiskás. Mivel látszólag megfogadták a tavalyi intelmeimet a Fölszállott a páva felelősei :-), idén is írok néhányat, hogyan lehet még jobb a műsor.
  • Egy oltár a római katkombában. Itt miséztek az első keresztények. Katolikus maradokAnnyira hálás vagyok Istennek azért, mert katolikusnak tértem meg. Amikor 2003-ban bérmálkoztam megigértem, hogy soha nem fogom elhagyni a katolikus hitemet. Ezt az ígértemet ugyanolyan komolyan veszem, mint a házassági hűséget. Akkor még a megtérés miatt Isten iránt érzett szerelmem miatt tettem. Az évek alatt viszont az eszemmel is megértettem, miért olyan fontos számomra a ...
  • Egy pásztort, körülötte juhok. Minennek csak a kontúrja látszik az alkonyatban A COVID 19 járvány idejéreMost van az az idő, amikor jön a szélvihar, és mindannyiunk számára kiderül, hogy milyen stabil az életünk. Ez a cikk egy buzdítás.

Én ajánlom

  1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
  2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
  3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
  4. A batyuvitéz nevem eredete