csecsemő hordozása

Ott ülök a sok anyuka közt Violával a baba-mama klubban. Mindenki figyel és számol: egy virsli, egy kifli...
Béres Erika foglalkozásai kitörölhetetlen, elfelejthetetlen emlékek maradnak. Segítettek abban, hogy gyermekeimmel otthon is többet mondókázzak, játszak, énekeljek és zenét halgassak.
Biciklizem, hátamon batyukötésben a kislányom, rajta hordozóskabát.
8 éven keresztül hordoztam kisgyermekeimet hátamon . A világ legegyszerűbb, legkényelmesebb és legbiztonságosabb gyermekhordozása volt számomra egész addig, amíg egy rendőr megállított.
Háromhónapos viola a háti batyuban

3 gyereket hordoztam, több százszor, inkább több ezerszer kötöttem fel őket a hátamra a batyukötésben. Amíg még csak néhány kilósok voltak, addig pedig a melkasomra. A hétéves fiam is fel akart jönni a batyuba, mikor a húga megszületett. És hordozókendővel fel is tudtam venni. Elbírom én is,

Évek óta majdnem minden nap elsétálunk ugatós kutyák mellett. 5 helyzetből kettőben a gyerekek általában elkezdtek sírni egy hangosabb vagy ijesztőbb hangú kutyánál.

  1. Babakocsiban tolom;
  2. Velünk totyog;
  3. elől hordozom úgy, hogy kifelé néz az arca.

A negyedik és ötödik esetben még soha,

Nem tudom, mással is előfordult már, hogy nem fért fel babakocsival a buszra? Hogy nem tudott időben leszállni  buszról? Hogy a buszon fél lábon állt, kapaszkodni meg nem tudott, csak egy kicsit megtámaszkodni.

Volt, hogy csak a harmadik, negyedik buszra fértem fel, hogy esett a hó,

Mi nem kaptunk szüleinktől semmilyen szaktudást a gyerekneveléssel és gondozással kapcsolatosan. A szakértők keresztüzébe kerültünk. Olvastunk ilyen, olyan könyvet (a Molyon fel is soroltam ezeket). Néhány stratégiai elvet fogalmaztunk meg magunknak. Például ezeket:

  • Nem feltétlenül az a jó módszer, amely azonnali eredményt hoz;

Hogyan kezdtünk el csecsemőt hordozni? A feleségem szoptatni szerette volna az első gyermekünket, de nehezen ment neki. Utólag derült ki, hogy a kórházban rosszul mutatták meg a csecsemő mellretételét. Akkoriban még a gyerekorvos és a védőnő is osztotta a Szoptatós füzetet, amelynek a végén LLL szoptatási tanácsadók listája szerepelt.