igazság keresése

Egy anyuka két kisgyerekével tévét néznek együtt.
Nagyon sokat kerestem és még most is kutatom azokat a filmeket, amelyek valóban segítenek emberré válni a gyermekeimnek. Kevés listát és útmutatást találtam erre az interneten. Az enyéimet megosztom azokkal, akinek fontos, hogy a film necsak szórakoztasson, de segítsen a gyerekeknek irányt mutatni. Ebben a bejegyzésben a 4-8 éves korosztály számára írok filmeket.
Jézus a getszemáni kertben imádkozik, és Kylo Ren lézerkardját neki szegezi
Kérdések, elmélkedések a Star Wars feldolgozása kapcsán. Mielőtt hívő lettem senki sem figyelmeztetett arra, hogy milyen veszélyeket rejt a new age, az ezotéria. Pedig fontos lett volna. Persze én sem könnyen vettem észre a mesének álcázott okkultizmust. Most teszek egy próbálkozást, hogy elgondolkoztassalak a film üzenetein.

18 évvel ezelőtt így írt egy szakember:

Röviden összefoglalva: az elvándorlás a muszlimok számára egyben az iszlám hit terjesztésére vonatkozó kötelezettség is. Liberális muszlimként — tiszteletben tartva az európai azonosságtudatot — azt tartanám jónak, ha az iszlám európai befogadását ennek a kötelezettségének megszüntetésétől tennék függővé.

Ágoston 354-ben Afrikában, a mai Algéria területén született. Ez akkoriban annak az óriás biroldalomnak a része volt, amely közepén a Földközi-tenger úgy terült el, mint hazánkban a Balaton. A kereszténységet már nem üldözték, de még nem volt államvallás. Ágostonnak csak az édesanyja volt keresztény. A fiatal Ágostonon nem látszott,

Az igazságot évezredek óta keresi az ember. Nem csitult e vágy a názáreti Jézus élete óta sem. Mikor Pilátus kihallgatta őt, talán minden ember nevében kérdezte Jézustól: „Mi az igazság?” (Jn 18,38).

Ha a válaszadás első látásra talán könnyű feladatnak tűnik is, valójában mégsem az.