optimizmus

Frottir Hamburger Group koncertplakátja 1986 június 10-én a Petőfi csarnokban. Rá van írva: Na végre. Mintha olyan sokan várták volna rajtunk kívül a koncertet ...
A Kádár rendszerben ki voltak osztva a popzenei kártyák is. Mi fiatalon mégis belekezdünk a zenélésbe, és bíztunk abban, hogy kaphatunk egy esélyt. Nem kaptunk, és végül nem próbáltuk meg külföldön sem.

A 8 éves fiam mégis nekem szegezte a kérdést: Lesz-e 3. világháború? Egy pillanat alatt kikristályosodott bennem a két pontból álló magyarázat, amit ugyan nem ért még a fiam, de a blogomba épp jó lesz.

Politikai propaganda

A 2. világháború mintája alapján úgy kezdődhet,

„A történelem […] nem más mint a bábeli toronyépítés szakadatlan újrakezdése …
[…]
Szükségszerű tehát, hogy a kísérletek, bármilyen nagyszabásúan kezdődnek is, pusztulással végződnek, mert ingoványos talajra épülnek.
[…]
Amit János Jelenései isteni büntetés gyanánt írnak le, nem pozitívisztikus, kívülről jövő csapás.

Az ideológiák optimizmusa a halál feledtetésére tesz kísérletet, amikor állandóan a tökéletes társadalom felé haladó történelemről beszél. A halál közelében mégis mindig kiderült, hogy az ideológiák mellébeszélnek, hazugsággal akarják elkáprátatni az embert. A hit reménye viszont a halálon túli igazi jövőt tárja elénk. Csakis így válnak a valóban megtett lépések mindannyiunk jövőjévé.

Egy hölgy ül székben.

A mai stand up paletta

Mennyire hiányzik nekem a kabaré! Szeretnék jókat nevetni, ezért a kevés szabadidőmben keresgetni szoktam. Nem sokáig, mert a kortárs kabarén döntő többségén nem tudok nevetni. Visszatérek a klasszikusokhoz. A tücsök és bogár még mindig a kedvenceim közé tartozik.