Bennem élő történelem

Történelmi események, melyeket én és a családom, az őseim személyesen átéltek

Sarki fény: csodálatos zöld fényjelenség a havas fenyők felett.
Megnéztem Mészáros Márta Aurora borealis című filmét. Nagy hatást tett rám. Kicsit részletesebben írok róla.
Buda látképe az országház kupolájából a Margit híddal.
Fényképek segítségével kicsit átérezhetem azt, amit édesapám az Országházban megélt a II. világháborúban. A kupola tetején lévő kilátóba felmenni, és Munkácsy freskóját megmenteni.
Békés felvonulók vonulnak el a Roosevelt téren 1986 március 15-én.
1986. Egy történelmi esemény részese lettem 17 évesen: a békés felvonulókat ráterelték és bekerítették a Lánchídon. Személyi igazolványainkat elvették, néhányunkat megvertek.
Frottir Hamburger Group koncertplakátja 1986 június 10-én a Petőfi csarnokban. Rá van írva: Na végre. Mintha olyan sokan várták volna rajtunk kívül a koncertet ...
A Kádár rendszerben ki voltak osztva a popzenei kártyák is. Mi fiatalon mégis belekezdünk a zenélésbe, és bíztunk abban, hogy kaphatunk egy esélyt. Nem kaptunk, és végül nem próbáltuk meg külföldön sem.
Az 1989-es első bohémia est plakátja.
1989-ben a barátaimmal, a Prágai Sörlovagrenddel együtt ünnepeltük Hrabal 75. születésnapját, amiből rendszerváltó sörözés lett.

A képen dédapám két unokájával: a kisfiú az apukám.

Nekem nehéz volt megszeretni Móricz Zsigmondot. Azt hittem, a Légy jó mindhalálig csak azért rettenetes nekem, mert kötelező olvasmány. Próbáltam megszeretni, de nem ment. Negyven éves elmúltam, mikor végre elolvastam azt, amit a dédapámról írt.