Életre szeretni

Gyereknevelés, hitre nevelés, hittan. Semmilyen módszerem nincs.  Mindössze a saját tapasztalataimat írom le azok számára, akik kíváncsiak rá. Sokszor hibáztam, és a mostani nevelésem sem az igazi. Mégis, meg lehet mutatni valamit abból a szépségből, ami a szeretetből fakad.

 

Hogyan kell a gyerekekkel bánni? Ez mindig vitás kérdés volt. Én nem szólok bele a vitába. Egyszer talán egyetértünk abban, hogy a gyereket szeretni kell. A szeretetet nem lehet túladagolni. Ebbe a kategóriába az én történeteimet és gondolataimat írom le a gyerekek életre szeretéséről.

 

Én örülök, amikor találkozok hasonló blogokkal, ezért bízom benne, hogy másoknak is segítség lehet a mi tapasztalatunk.

A dián a "még nem" kifejezés szerepel 15 különböző nyelven.
Mi hogyan neveljük a gyerekeinket? A "most"-ra neveljük őket a "még" helyett? Olyan gyerekeket nevelünk, akik az ötösök megszállottjai? Olyanokat, akik nem tudják, hogyan kell nagyot álmodni? Ehhez hasonló kérdésekre ad választ Carol Dweck a Standford egyetem a professzora.
Egy anyuka két kisgyerekével tévét néznek együtt.
Nagyon sokat kerestem és még most is kutatom azokat a filmeket, amelyek valóban segítenek emberré válni a gyermekeimnek. Kevés listát és útmutatást találtam erre az interneten. Az enyéimet megosztom azokkal, akinek fontos, hogy a film necsak szórakoztasson, de segítsen a gyerekeknek irányt mutatni. Ebben a bejegyzésben a 4-8 éves korosztály számára írok filmeket.
Jézus a getszemáni kertben imádkozik, és Kylo Ren lézerkardját neki szegezi
Kérdések, elmélkedések a Star Wars feldolgozása kapcsán. Mielőtt hívő lettem senki sem figyelmeztetett arra, hogy milyen veszélyeket rejt a new age, az ezotéria. Pedig fontos lett volna. Persze én sem könnyen vettem észre a mesének álcázott okkultizmust. Most teszek egy próbálkozást, hogy elgondolkoztassalak a film üzenetein.
Vitorlázó repülőgép ablakából látszik a vontatókötél és a vontató motoros repülőgép.

Nagyon szeretem a vitorlázórepülőket. Ez a csendes eszköz az időjárás adottságait kihasználva tud manőverezni a levegőben. Azonban ahhoz, hogy felrepüljön, kell egy kis segítség. Csörlő vagy motoros repülőgép felvontatja a szükséges magasságba. A megfelelő időpontban azonban a vitorlázó repülőgép lekapcsolja magáról a vontatókötelet és elkezdi önálló életét.