Kaposvári Séták

Naponta járom Kaposvár utcáit. Az utcán járva fedezem fel a város szépségeit. E kategória csak erről szól. Vannak rossz, zavaró dolgok is, ezeknek viszont nem adok teret e blogban.

Kislányommal és kisfiammal vásárolok a kaposvári piacon 2018
Szeretek piacra járni. Fiatalkoromban a belbudai Fény utcai piac, később a kaposvári piac volt az a hely, ahol az élelmiszereket beszereztem. A Kaposvári piac még mindig él, annak ellenére, hogy nagyon megnehezítették a vásárlást. Az új épülettől az árusítás és vásárlás feltételei gyakorlatilag minden tekintetben rosszabbak lettek, különösen a külföldi tulajdonosok áruházáról de az árusok és a vevők mégsem fogytak el teljesen.
Vakvezető kutyák világnapja 2015. Plakát (szövege a bejegyzésben)

Kíváncsi a vakvezető kutyákra? Jöjjön és kérdezzen róluk!

2015. április 25-én 10-13 óráig a Kaposvár Plázában lesznek.

A plakát szövege a következő: A vakvezető kutyák speciális, titokzatosnak tűnő társai a látássérült embereknek. Itt találkozhatnak velük, és megtudhatják, hogy mitől különlegesek. A látássérültek helyi egyesületével közösen érdekes segédeszközökkel,

Kép a filmből: szökőkút a Berzsenyi parkban

A feleségem meghallgatta a Kaposvári képeslap című filmet. Mivel látássérült, nem látja a képeket, de azt mondta, hogy olyan szemléletű, mint az én kaposvári séták blogom, és osszam meg itt is veletek, kik olvastok.

A film tehát hosszú, több mint egy óra, de nagyon szép. 

Kaposvár Fő utca

Csodálatos Kaposvár sétálóutcája advent idején. Azon tűnődtem, hogy miért díszítik fel a Kossuth teret, a Fő utcát az adventi időben? Az advent ugyanis nem más, mint várakozás a karácsonyra. Régen kisböjtnek is nevezték. A karácsonyi éjféli misén – több helyen még mindig szokás – a pap kihirdeti a karácsonyt,

A minap közlekedtünk a lonkahegyi Szentpáli utcában, ami úgy néz ki, mintha szőnyegbombázás érte volna. Megtudtam, ki mit lobbizott, hogy jobb út legyen. Nem lett jobb út, panaszra még sincs ok. Kaposvár túlélte a rendszerváltást, ezért még laknak a Lonkahegyen is.

Milyen döntések vezettek addig,