A védőpajzs és a 2018. április 8-i választások

Keresztény Európa címere. Kék, Mária színe, A csillagok Mária jelképei, a a krisztogram az egyik legősibb keresztény szimbólum.

A tatárjárás és a kereszténység

IV. Bélát a második honalapítónak tartunk. Ha ma élne, talán vádolnák, hogy saját érdekből szándékosan tette tönkre az országot. A tatár ugyanis előre megmondta, hogy nem akarnak vérontást, csak Béla nem engedett. Ezt üzenték a királynak követek útján:

nincs veled semmi dolgunk, te a rokonunk vagy, onnét jöttél, ahonnan mi jövünk, gyre velünk vagy állj félre, s engedd, hogy tovább menjünk, mert nem a te országod, hanem a német császárság és az attól nyugatra lévő gazdag országok jelentik a mi hadjáratunk célját.

Talán azért áldozta fel az országot, hogy nagy királynak látszódjon majd?

Nem, nem a saját érdekei miatt mondott nemet a tatárnak, hanem a keresztény hite miatt. Magyarország ettől kezdve évszázadokon át a kereszténység védősánca. Bocskai István ezt írta kiáltványában: „A magyarok azonban, ezek az erős, hűséges és állhatatos emberek, megtartották és megvédték hitüket háború árán is, és inkább választották a halált maguk és ivadékaik számára, sőt készek voltak a legvégsőt is elszenvedni, mintsem elpártoljanak a keresztény népektől. ”

 

Keresztény Magyarország?

A hatodikos történelemkönyben ez olvasható az európai középkorról: „Magyarország a kereszténység egyik védőbástyája lett.

Ha a statisztikákat nézzük, majdnem minden második újszülöttet megkeresztelnek. Az emberek több mint tíz százaléka jár misére vagy Istentiszteletre. Az emberek harmada vallja magát kereszténynek.

Ha a történelmet nézzük, akkor egy középkori történetírót idézek : „Magyarország hajdan az egész keresztény világ szentélye volt, melynek híre és kegyelme, neve beragyogta az egész világot. Oly sok rendbéli szentet adott a világnak, amelyre nincs más példa.” (Hevenesi Gábriel)

XI. Gergely pápa mondta: Nagy Lajos király „mindig a hitetlenek üldözője és a keresztény hit oltalmazója volt”. II. Pius pápa (1458-1464) ezt írta: „Aki Magyarországot elfoglalja, az ura lesz az egész világnak”. Zsigmond magyar királynak pedig, hogy ő „a kereszténység pajzsa és a nyugati civilizáció védőbástyája

Balassi Bálint, aki amásoktól hallott énekeket egybedolgozta, átírta, így dalolt: „Ó én édes hazám, te jó Magyarország, ki kereszténységnek viseled paizsát…”

Választások 2018

Fontos ez nekünk,  a XXI. század emberének? Netán nekünk is folyik valamennyi őseink véréből?

Orbán Viktor így nyilatkozott : „Az istenfélelem kulcskérdés… Egyszer valamikor … lesz egy pillanat, amikor az embernek mindenért meg kell fizetnie…ha ezt hiszi egy politikus, akkor mindannyian biztonságban érezhetjük magunkat. … A magyar történelemnek van egy kegyetlen tanítása… hogy a vezetői rendre el szokták árulni… Ez idestova 3-400 éve, talán Mátyás óta egy visszatérő élménye ennek a népnek. Vagy úgy, hogy a hatalmat nem arra használják, amire kéne, vagy személyes okokból eladják az ország egyik vagy másik részét, vagy úgy árulnak el, hogy elmenekülnek, amikor az volna a dolguk egyébként, hogy baj van, vezessenek. Minél nagyobb a baj, annál inkább. Hiszen ha van tálentum, az erre való. A legnehezebb időkben (engem) is ez tartott – dacára annak, hogy az ellenfeleim arra intettek, hogy most már meg kéne pihenni, más szépségek is vannak az életben. ”

Vannak fontos dolgok, mint a nyugdíj, az egészségügy, a stadionok stb. De vannak még fontosabb dolgok is. 2018-ban arra kérdésre kell válaszolni, hogy ki lesz képes a „még fontosabb dolgok” megvalósítására? Orbán Viktor? Gyurcsány Ferenc? Karácsony Gergely?

E bejegyzést Dr. Molnár Imre cikkje inspirálta. Megjelent a Megújulás a Szentlélekben 2015. II-IV. számában.

Orbán Viktor idézet szövegét a Minden politika, de a politika nem minden címmel 2005. decemberében létrejött kaposvári közönségtalálkozón mondta.

Bejegyzés adatai

Olvasóim ajánlják:

 • Egy anyuka két kisgyerekével tévét néznek együtt. Értékes filmek kisgyerekeknekNagyon sokat kerestem és még most is kutatom azokat a filmeket, amelyek valóban segítenek emberré válni a gyermekeimnek. Kevés listát és útmutatást találtam erre az interneten. Az enyéimet megosztom azokkal, akinek fontos, hogy a film necsak szórakoztasson, de segítsen a gyerekeknek irányt mutatni. Ebben a bejegyzésben a 4-8 éves korosztály számára írok filmeket.
 • Digitális kép: Onan. Az önkielégítés egyáltalán nem veszélytelenSok helyen azt írják, hogy az önkielégítés jó, sőt egészséges. Tapasztalatom szerint azonban ez közel sem ilyen egyértelmű. Az alábbi gondolatokkal gondolkodásra szeretném ösztönözni azokat, akik nem dőlnek be minden marketingszövegnek. Minden ember élete az alábbi módon kezdődött:  a férfi apuka és a női anyuka belebolondultak egymásba és szexeltek. Jó esetben előtte örök hűséget fogadtak ...
 • A zongora billentyűin egy hangya méretű ember ül. A zongorám történeteMi közöm van a zongorához? Miért van zongoránk? Miért nem adtam el? Mire használjuk? Ehhez hasonló kérdésekre is válaszolok. Mert ez a bejegyzés rólam és a zongorámról szól.
 • Rosenberg úr feje mellett a sakál és a zsiráf bábok Erőszakmentes kommunikáció pro és kontraMindig úgy éreztem, hogy akkor használok erőszakot, amikor valójában gyenge és tehetetlen vagyok. Nagyon érdekelt, hogyan lehet a helyzeteket erőszakmentesen megoldani. Ezért kezdtem el foglalkozni az erőszakmentes kommunikációval, ami aztán alapvetően nagy csalódást okozott.
 • Jézus a getszemáni kertben imádkozik, és Kylo Ren lézerkardját neki szegezi Ha jót akarunk, ne engedjünk gyerekeinknek Star Warst nézniKérdések, elmélkedések a Star Wars feldolgozása kapcsán. Mielőtt hívő lettem senki sem figyelmeztetett arra, hogy milyen veszélyeket rejt a new age, az ezotéria. Pedig fontos lett volna. Persze én sem könnyen vettem észre a mesének álcázott okkultizmust. Most teszek egy próbálkozást, hogy elgondolkoztassalak a film üzenetein.
 • Kislányommal és kisfiammal vásárolok a kaposvári piacon 2018 Legjobb hely a bevásárlásra: a kaposvári piacSzeretek piacra járni. Fiatalkoromban a belbudai Fény utcai piac, később a kaposvári piac volt az a hely, ahol az élelmiszereket beszereztem. A Kaposvári piac még mindig él, annak ellenére, hogy nagyon megnehezítették a vásárlást. Az új épülettől az árusítás és vásárlás feltételei gyakorlatilag minden tekintetben rosszabbak lettek, különösen a külföldi tulajdonosok áruházáról de az árusok ...
 • Bukovinai székelyek: az újrakezdés művészeiFeleségem révén a magyar történelem egy újabb jelentős eseményének örököse lettem. A nagyapja még Bukovinában született. Gyermekeimben tehát székely vér is folyik. E bejegyzésemben elhelyezem Nóri szüleitől hallott családi elbeszéléseket Magyarország történelmében. Tartalom Menekülés Csíkból Végre hazatérhetünk! Ismét menekülés Újrakezdés ismét: Kakasd Újabb házak: Érd és Tárnok Újpest, Budakeszi, Kaposvár Könyvajánló   Menekülés Csíkból Én is csak mostanában tanultam meg, hogy a székelyek közül sokan a ...
 • Tesco eredményei számokban Miért nem járunk a Tescoba?Kedves Csabi! Valamelyik nap felhoztad a Tesco reklámújságot. Megtudtam, hogy elég egy túrót venni egy újabb mágnesért, és hogy mennyi mindent olcsóbban kapunk meg, ha ezt is meg azt is még hozzá vásárolunk. Nem érted, hogy mi miért nem járunk a Tescoba, miért csak ide a sarki boltba? Először azt mondtam, hogy a Tescoba elautózni 5 Túró ...
 • Én és feleségem ülünk a kanapén, és közben előttünk ülő kutyáinkat simogatjuk. A két kutyánkA vakvezető kutyáinkról írt cikk, amely 2019 karácsonyán jelent meg. A címet javítani kellett, mivel eredetileg hibás címmel közölték.
 • Frottir Hamburger Group koncertplakátja 1986 június 10-én a Petőfi csarnokban. Rá van írva: Na végre. Mintha olyan sokan várták volna rajtunk kívül a koncertet ... Koncertünk a Petőfi CsarnokbanA Kádár rendszerben ki voltak osztva a popzenei kártyák is. Mi fiatalon mégis belekezdünk a zenélésbe, és bíztunk abban, hogy kaphatunk egy esélyt. Nem kaptunk, és végül nem próbáltuk meg külföldön sem.

Én ajánlom

 1. Ha először jársz itt: Csak az olvassa...
 2. Ha a hitem érdekel: Miért maradok katolikus?
 3. A házasság nem a vége, hanem kezdete valaminek
 4. A batyuvitéz nevem eredete